Zo pak ik dat aan:

 

Grondig schoorsteenvegen voor een vaste prijs

Een schone schoorsteen is belangrijk voor uw veiligheid en gezondheid. Het is daarom van belang dat uw schoorsteenveger zorgvuldig en grondig schoon wordt gemaakt. Zodat u en uw gezin zonder zorgen kunnen genieten van veilige en behaaglijke warmte.

Schoorsteenvegen van binnenuit of van boven?

Dit is afhankelijk van de situatie. Reiniging gebeurt zowel vanaf het dak als vanaf de grond met behulp van flexibele stokken. Ik zorg uiteraard voor een smetteloze schoorsteen. Heeft u een rookkanaal van staal of roestvrijstaal (RVS)? Ik verzorg de reiniging gegarandeerd kras vrij door de borstelkeuze aan te passen. Natuurlijk maak ik ook aanwezige vonkenvangers grondig schoon.

Mechanisch reinigen

Soms is er meer voor nodig om een rookkanaal schoon te krijgen. Aangekoekte roet (creosoot) vormt een hardnekkige laag waar een gewone borstel geen raad mee weet. In dat geval verwijderen ik de aanslag mechanisch met een freesmachine met roterende kettingkop.

Roterend elektrisch schoorsteenvegen

Het veegsysteem werkt op basis van flexibele klikstokken waarop verschillende hulpstukken gemonteerd kunnen worden. De borstel is opgebouwd uit kunststofdraden. Omdat de borstel uit kunststof bestaat kan de borstel in alle kanalen worden toegepast. De onderste stok wordt bevestigd op een accuboormachine. Met een vloeiende roterende beweging wordt de veegstok in het kanaal gebracht. Het voordeel van roterend schoorsteenvegen is dat de zweepborstel 40x meer zijn werk doet dan een conventionele veegborstel. Het resultaat is dan ook een brandschoon rookkanaal. Vogelnesten en creosoot verwijderen is voor dit systeem ook geen probleem.  

Met Camera-inspectie zie ik alles!

Met een videocamera inspecteer ik desgewenst de binnenkant van het schoorsteenkanaal. Op die manier krijgt u een duidelijk beeld van de gebreken. Met het door mijn geleverde rapport kunt u uw verzekeringsmaatschappij informeren over de staat van de schoorsteen. Uiteraard is het aspb rapport ook een prima basis voor uzelf om te bekijken of er onderhoud aan uw schoorsteen nodig is.

Schoorsteenvegen: hoe voorkom je overlast door roet

Bij het schoonmaken van uw schoorsteen bescherm ik uw interieur natuurlijk goed. Roet dat vrijkomt bij de werkzaamheden zuig ik direct af bij het rookkanaal. Ook gebruik ik vloergordijnen. Kortom alleen uw schoorsteen weet dat ik geweest ben. Ook verkopen we in onze Webshop Schoorsteenpoeder van Firemaster GTX tegen hardnekkig teeraanslag in het kanaal. Bij het stoken van hout-, olie- of kolengestookte kachels komen onverbrande deeltjes vrij die zich hechten aan de wand van het stookkanaal. Firemaster GTX is een goede aanvulling op het jaarlijkse bezoek van de schoorsteenveger.

Wespennest bestrijden 

Tijdens de bestrijding van het wespennest spuiten we onder druk poeder in de ingang van het nest. De wespen doen zelf de rest door het poeder in het gehele nest te verspreiden, waardoor ook de koningin en de larven doodgaan. Een wespennest wordt maar 1 jaar gebruikt.

Sluit nooit de ingang van een nest af. De wespen gaan op zoek naar een andere uitgang en kunnen dan ook massaal uw verblijf binnen komen. 

glazenbewassing en reinigen van zonnepannelen

 

Voor het wassen van ramen worden diverse methoden gebruikt, de meest bekende is de traditionele wijze met een inwasser en raamtrekker. Dit kan gebruikt worden in combinatie met een ladder. De afgelopen jaren is het “tuckeren” toegenomen. U heeft het vast wel eens gezien, glazenwassers die met een lange steel en borstel ramen vanaf de grond aan het bewassen zijn. Met deze methode wordt het raam en de zonnepanelen bewassen met osmose water (water wat ontdaan is van kalk, overige mineralen en metalen) en wordt het vuil van de ramen  en de zonnepanelen afgespoeld. Voorwaarde voor een goed resultaat is ten eerste goed osmosewater en ten tweede is het heel belangrijk dat de ramen inclusief kozijn goed nagespoeld worden na het borstelen. Zijn deze twee zaken niet op orde dan is het resultaat onvoldoende en is het raam niet schoon en zijn er opgedroogde druppels waarneembaar. Beide methodes geven een goed resultaat mits het goed en veilig uitgevoerd wordt met de juiste middelen en materialen. Dit geld natuurlijk ook voor het reinigen voor van uw zonnepanelen.

boeidelen schoonmaken

ik breng eerst een laag milieuvriendelijke en zachte reinigingsmiddel aan op de boeidelen om het vuil los te weken. Daarna spoelen we de boeidelen af met water en vegen ze goed na. Daarna zullen wij de boeidelen reinigen met ons professionelen telescoop-borstel. Verder spoelen wij ze daarna direct af met water.

Kostenefficiënt

Schoorsteenveger Marcel Hof werkt efficiënt en dat merkt u ook aan onze tarieven. IK werk bijvoorbeeld niet met een hoogwerker, maar met ladders van meer dan tien meter. Daardoor kan ik snel werken en beperken ik de kosten.

Neem contact met mij op

Neem voor een eerlijk en persoonlijk advies contact met mij op.